Χτιστή ντουζιέρα στο μπάνιο

 Χτιστή ντουζιέρα στο μπάνιο

Η χτιστή ντουζιέρα είναι η καλύτερη επιλογή για ένα μικρό μπάνιο. Χαρίζει άνεση, λειτουργικότητα, οικονομία και άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η εξοικονόμηση χώρου στο μπάνιο είναι το βασικότερο πλεονέκτημα της χτιστής ντουζιέρας.

Η αντικατάσταση μπανιέρας με ντουζιέρα είναι η νέα τάση τα τελευταία χρόνια καθώς τα περισσότερα μπάνια στη χώρα μας διαθέτουν λίγα τετραγωνικά. Σε συνδυασμό μάλιστα με τα έπιπλα μπάνιου, τη μπανιέρα και το πλυντήριο, ο χώρος γίνεται ακόμα πιο περιορισμένος με αποτέλεσμα και να μην είναι λειτουργικό αλλά ούτε και κομψό.

Αν το νερό καταφέρει και εισχωρήσει σε ένα μη υγρομονωμένο σημείο, τότε εγκλωβίζεται και δεν μπορεί να εξατμιστεί.

ktisti_ntoyziera

Η χτιστή ντουζιέρα συνηθίζεται ιδιαίτερα και στην ανακαίνιση μπάνιου καθώς αποτελεί την πιο έξυπνη λύση για να κερδίσουμε χώρο μπάνιο. Πρόκειται για μια πολύ οικονομική λύση με τεράστια περιθώρια επιλογών στη διακόσμηση ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο και κομψό μπάνιο.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα της χτιστής ντουζιέρας;
Χτιστή ντουζιέρα με πλακάκια

Οι πιο δημοφιλής επιλογές είναι η κατασκευή χτιστής ντουζιέρας με πλακάκι και πατητή τσιμεντοκονία.

Η ντουζιέρα μπορεί να επενδυθεί με πλακάκια που μπορούμε να βρούμε σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων ώστε να ταιριάζει αρμονικά με το υπόλοιπο μπάνιο. Τα πλακάκια που χρησιμοποιούνται στις ντουζιέρες έχουν αντιολισθητικές ιδιότητες ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να γλιστρήσουμε.

Χτιστή ντουζιέρα με πατητή τσιμεντοκονία

Οι ντουζιέρες με πατητή τσιμεντοκονία χαρίζουν ένα πανέμορφο αισθητικό αποτέλεσμα που θυμίζει βιομηχανικό. Είναι πολύ δημοφιλής λόγω της απόλυτα λείας και στερεής επιφάνειας τους με τέλεια αδιαβροχοποίηση. Με αυτή την επιλογή το μπάνιο θα θυμίζει ξενοδοχείου.

Η κατασκευή μιας χτιστής ντουζιέρας γίνεται σε γρήγορο χρονικά διάστημα. Φυσικά μπορούμε να τις κατασκευάσουμε σε ότι σχήμα και μέγεθος θέλουμε ανάλογα με το χώρο που διαθέτουμε.

Γυάλινο διαχωριστικό ή κουρτίνα μπάνιου;

Η τοποθέτηση γυάλινου διαχωριστικού και πόρτας θα απογειώσει το στυλ και τη θετική αύρα στο μπάνιο ενώ παράλληλα θα τελειώσει ο εφιάλτης των πλημμυρισμένων νερών στο πάτωμα μετά το ντους. Επίσης θα κάνει το μπάνιο να φαίνεται αρκετά πιο μεγάλο.

Η κλασσική κουρτίνα είναι μια πολύ πιο οικονομική επιλογή ωστόσο επειδή βρέχεται συχνά, διατηρεί αρκετή υγρασία και αν δεν την αλλάξουμε εγκαίρως δημιουργείται μούχλα.

Στεγανοποίηση ντουζιέρας

Πολύ σημαντικό κομμάτι της εργασίας είναι να γίνει πάρα πολύ καλή στεγάνωση στον πάτο της ντουζιέρας πριν τοποθετηθούν τα πλακάκια. Μια εργασία πολύ απλή αλλά και πολύ σημαντική καθώς θα αποτρέψει την εμφάνιση υγρασίας στο κάτω διαμέρισμα.

Τέλος μπορούμε να ζητήσουμε από τον επαγγελματία που θα επιλέξουμε να κατασκευάσει ειδικές εσοχές ώστε να τοποθετήσουμε τα σαμπουάν μας κλπ.


  • Ακολουθήστε μας:
logo_creditcards_02.svg